dimarts, 24 d’abril del 2012

TONA ES FIRA 2012, BONA FIRA!

Les activitats que es varen portar a terme durant aquest diumenge a Tona, varen servir per donar contingut a Tona es fira, puntaires, cuiners, botiguers, professors i alumnes, varen participar-hi al carrer Antoni Figueras d’aquest municipi.

L’Ajuntament de Tona, Tona Punt de Comerç, la Fundació Osona Gastronomia, l’Escola d’Hostaleria d’Osona i el Camp de les Lloses en varen ser els organitzadors.

A la carpa gastronòmica es varen portar a terme dos tallers de cuina, un taller de mató i una xerrada a càrrec del camp de les Lloses amb degustació de pa Íber elaborat pel forner de Tona, Joaquim Sañé.


TALLER DE SOPES FREDES DE VERDURES


JOAN GEA, CUINER DEL FOMENT DE TONA



TALLER DE MATÓ DE MAS GARET


DEGUSTACIÓ DE PA ÍBER




XERRADA: LES FABRICAE DEL CAMP DE LES LLOSES, IMMA MESTRES i MONTSE DURAN


dimarts, 17 d’abril del 2012

Aquest proper diumenge 22 d'abril, Tona es fira!!!

Llistat dels restaurants adherits als menús de la terra.

LA NOGUERA ( 938 125 333 )

Aperitiu de la casa

……………….

Mongetes del Ganxet

Trinxat

Arròs casolà de conill i costella de porc

Patates emmascarades

……………….

Conill amb samfaina

Peus de porc a la brasa

Vedella amb bolets

Senglar estofat

……………….

Crema catalana

Mel i mató

Pa de pessic amb taronja i xocolata

Flam amb nata i nous


Pa i Beguda

16’00€ IVA inclòs




TOMBOUCTOU ( 938 124 323 )


Aperitiu de la casa

................

Amanida de formatge de cabra

o

Canelons d’ànec

..................

Peus de porc “a la brasa”

o

Senglar estofat amb patates

................

Crema catalana

o

Pastís de xocolata amb nous

Pa, vi i aigua 16€ IVA inclòs

També servei de carta





Restaurant Foment (938870864)

Menú degustació


Amanida de contrastos amb Embotit d’Osona

Llom de Bacallà amb crema de sobrassada

Peu de Porc “sense feina” farcit de cap i pota

Mousse de iogurt amb fruits vermell

18€ iva inclòs



Restaurant ALOHA (938 870 277)


Primer plat


Per picar;

Crema de carxofa

Pastis de ceba i bacon

Mini caneló de vedella i ceps

Pebrotet del "piquillo" amb brandada de bacallà

Ous estrellats amb patates


Segon plat escollir


Filets de llenguado farcits de espinacs i gambes

Daus de jarret de vedella amb carxofes i bolets

Peus de porc i esparracs a la brasa amb romesco


Postres

Escollir del bufet

Preu 18.00€ iva inclòs.





Restaurant Torre Simón (938 870 092)



Menú gastronòmic


5 entrants ( foies, carpaccios, garotes, sopes... )

Segon a escollir de la carta.

Postres a escollir de la carta.

Cafès, aigües, panets i celler ( blanc o negre )



preu persona : 39.90€ 8% iva i licoreria a part



LA FERRERIA (938 125 356)

Al mig de taula

Embotits de la comarca amb coca

Torrada de Folgueroles

- - - -
A escollir:

Timbal d’escalivada

Canelons d’ànec


- - - -

A escollir:

Filet de porc d’Osona amb salsa

Bacallà a la mel

- - - -

Crema Catalana amb carquinyolis

- - - -

Begudes

Marmellans blanc

Begin Jove

Cava Anna de Codorniu


Pa. Aigua mineral. Cafè

30€ IVA inclòs




HOSTAL MONTSERRAT (938 871 887)

*Fideuà de peix

*Amanida de salmó

*Sèpia a la planxa

*Xai a la brasa

POSTRES: Crema Catalana
15 € + i.v.a + Beguda





LES 4 CARRETERES (938 870 350)
s/informació


El Bon Pernil (616 642 545)
s/informació



divendres, 13 d’abril del 2012

TALLER DE CUINA-LÀCTIUM 2012

El Gremi d'Hostaleria d'Osona i la Fundació Osona Gastronomia han col.laborat amb el Mercat del Ram de Vic. Han realitzat dos tallers de cuina amb formatge dins la fira "Làctium";  El dissabte a càrrec del cuiner Salvador Casasseca del restaurant la Roca i el diumenge de Fabià Contreras del restaurant Faves Comptades.

Salvador Casasseca amb un arròs caldós de pota de vedella i formatge blau