dilluns, 15 de febrer del 2010

Ampliació de l'Escola d'Hostaleria d'Osona

Comença l'ampliació de l'Escola d'Hostaleria d'Osona.

L'ampliació de l'edifici de la Suïssa (Escola d'Hostaleria d'Osona) ja és una realitat.
Aquesta ambiciosa obra, té com a finalitat, ampliar les actuals instal·lacions per encabir-hi nous equipaments. Des d'una nova cuina, que ha de servir per que els alumnes hi puguin efectuar els serveis de restaurant, una sala amb l'espai necessari per efectuar-hi diversos tipus de serveis i la renovació de l'actual edifici, fins a l'adequació de l'entorn.

La zona ampliada, tindrà forma rectangular i estarà situada al extrem sud-est de l'edifici ja existent.

Les obres començaran aquest proper mes de Març, amb l'objectiu de poder-hi començar l'activitat el proper curs acadèmic 2010-2011.

Us anirem tenint informats del desenvolupament de les obres!


dijous, 11 de febrer del 2010

LA DIRECTORA DE L'INSTITUT CATALÀ DE LA CUINA VISITA L'ESCOLA D'HOSTALERIA D'OSONA




La Directora de l’Institut Català de la Cuina i fundadora de la Fundació Viure el Mediterrani, Pepa Aymamí visita l’Escola d’Hostaleria d’Osona.




La Fundació Osona Gastronomia, col·labora amb diversos projectes endegats des de l’Institut Català de la Cuina, en aquesta ocasió la visita de la seva directora a l’Escola d’Hostaleria d’Osona es deu a la propera posada en escena de la marca CUINA CATALANA.

Coincidint amb Sant Josep, s’atorgaran als restaurants catalans que han participat en aquest projecte, els distintius acreditatius de la marca.


També es proposa des de l’Institut Català de la Cuina i amb el suport de la Fundació Osona Gastronomia, fer d’aquest Sant Josep, la diada de la CREMA CATALANA, amb un seguit d’activitats arreu del territori.






dijous, 4 de febrer del 2010

LA PAELLA PEL MÀNEC

La paella pel mànec, és un projecte endagat per la Fundació Osona Gastronomia i l'Escola d'hostaleria d'Osona, que te com a objectiu prioritari, transmetre els coneixements alimentaris necessaris, per millorar els hàbits de l'alimentació als alumnes de 6 a 8 anys de les escoles (cicle inicial d'educació primària) de la comarca.

En aquesta primera edició, seran tres escoles de Tona les que hi prendran part, l'escola Vedruna, el Pive i el CEIP Era de dalt.

El projecte consta de 2 activitats.

La primera activitat es desenvoluparà a les escoles, on diversos professionals de la docència i de la nutrició, s'encarregaran de portar-la a terme, conistirà en donar a conèixer la importància de la piràmide de l'alimentació als escolars, així com els aliments que la formen i promoure els valors d'una alimentació sana i equilibrada, prevenir els mals hàbits que comporta una alimentació inadequada, potenciar el coneixement dels aliments (des de la seva producció fins que arriben a taula), despertar l'interès pels productes i la cuina i recuperar la dieta tradicional basada fonamentalment en l'us de productes naturals autòctons de cada zona.

El 3, 10 i 17 de Març, son els dies escollits per aquesta primera activitat.

La segona activitat es desenvoluparà a les aules formatives de l'escola d'hostaleria d'Osona a Tona, juntament amb els professionals de l'escola i de la Fundació. Els nens amb els productes presents a la piràmide, podran veure, olorar, tocar i tastar els productes bàsics per l'alimentaciò, per acabar cuinant-los i experimentar-ne la transformació.
Les dates d'aquesta activitat són el 8, 15 i 22 de Març.